UA-58898312-1

Geroosterde aubergine met saffraan-cottagecheese

Ingrediënten:
Voor de aubergine:
2 aubergines (voorgerecht ½ per persoon, hoofdmaaltijd 1 per persoon) olijfolie,
zout en peper

Voor de saffraancottagecheese:
150 gram cottagecheese
2 eetlepels heet water
1 snufje saffraanzaadjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie zout en peper

Voor de garnering:
½ granaatappel, de pitjes
handje pijnboompitten,
geroosterd 20 basilicumblaadjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergines netjes door de helft, snij het vruchtvlees kruislings in zonder het vel te beschadigen en besprenkel royaal met olijfolie, zout en peper. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Doe vervolgens de saffraandraadjes samen met de eetlepels heet water in een kommetje en laat 5 minuten trekken. Doe de cottagecheese, de knoflook, de olijfolie, het citroensap erbij en klop tot een gladde, gele saus en breng op smaak met zout en peper. Leg tot slot de auberginehelften op de borden of op een platte, besmeer met de saffraancottagecheese, bestrooi met pijnboompitten en granaatappelpitjes en schik de basilicumblaadjes erop. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Ottolenghi, mijn groene held