UA-58898312-1

Aardappelsoep van zoete aardappelen, kokos en limoen

Ingrediënten
olijfolie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels geraspte verse gember
500 g zoete aardappelen, in stukken
1 liter bouillon
200 ml kokosmelk (blik)
sap van 2 limoenen

Bereiden

Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de aardappelsoep op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.

Extra benodigd:
Staafmixer

Bron:
Het recept ‘Aardappelsoep van zoete aardappelen, kokos en limoen’ is afkomstig uit het kookboek…De kleine vegetarische keuken