UA-58898312-1

Het venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven recept

Ingrediënten voor 2 personen
500 gram venkel, dun gesneden
2 handsinaasappels, geschild in stukjes
1 rode ui, in halve maantjes gesneden
100 gram (Taggiasche) olijven
2 eetlepels olijfolie
beetje zout

Bereiding:
Snijd de venkelknol in hele dunne plakken. Ik gebruik zelf een mandoline om ze te snijden, maar je zou het ook met een (kaas)schaaf kunnen proberen. Verdeel de dunne plakken venkel over de borden. Bewaar het groen van de venkel. Daarmee kun je straks het gerecht mee garneren.

Maak nu de sinaasappel schoon en leg de partjes sinaasappel op de venkel.

Maak de rode ui schoon en snijd deze door midden. Snijd beide helften in dunne halve maantjes. Strooi de ui over de borden.

Verdeel ook de (Taggiasche) olijven over de borden.

Druppel vervolgens een eetlepel goede olijfolie over elk bord.

Strooi eventueel nog een heel klein beetje zout er over. Garneer de salade met het groen van de venkel en klaar is de venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven.