UA-58898312-1

Lust verhogend en endometriose en overgang reducerend.

buik
Maca (Lepidium Meyenii) is een knolgewas van de kruisbloemfamilie dat oorspronkelijk uit het Zuid-Amerikaanse Peru komt. Maca poeder het heeft een regulerende werking heeft op ons hormoonstelsel. Daarnaast helpt het ook teveel aan oestrogeen te verlagen en de aanmaak van progesteron te verhogen.

Dit zorgt ervoor dat je vruchtbaarheid kan toenemen, het menstruatie en menopauze klachten kan verminderen en het een lustopwekkende werking heeft. Het reduceert de hoeveelheid aangemaakte cortisol in tijden van stress. Cortisol is ook een hormoon dat een belangrijke rol speelt in het slaap ritme. Bijkomstigheden zijn dat het de spiermassa in het lichaam kan bevorderen, het bevorderlijk is voor je huid en wondherstel. En het heeft antikanker eigenschappen. Daarnaast bevat het 5 keer meer eiwitten en vier keer meer vezels dan aardappels waardoor het ondersteunend is indien je een dieet volgt.

Het kan je hormonen in balans brengen, maar bij dagelijks gebruik heeft het zoals alles een medicinaal effect, en kan het je ook juist uit balans brengen. Daarom is het belangrijk om niet te veel te nemen en het niet dagelijks te gebruiken. Het kan schildklier vergrotend werken door de organische verbinding met zwavel en stikstof en slecht samen gaan met schildklier medicatie i.v.m. de hoge dosis jodium. De combinatie met de pil is i.v.m. met de regulerende werking op je hormonen niet verstandig. Daarnaast kan het zijn dat maca niet goed samen gaat met Chinese kruiden ( bij accupunctuur of ayurvedische behandeling). Overleg dus altijd met je behandelaar.

Macapoeder is zoet, je kunt het toevoegen aan je yoghurt of smoothie. Gebruik niet meer dan 2 tot 3 gram per dag en gebruik het niet dagelijks. Vooral in de fase na de ovulatie en tot de menstruatie kan het ondersteunend zijn in het tekort aan progesteron en dus een goed moment. Macapoeder geeft veel energie dus gebruik het bij voorkeur niet in de avond. Macapoeder is best prijzig, maar ik wilde jullie de informatie over de kracht ervan niet onthouden.

Symbolisch staat endometriose voor het wegzakken in jezelf. Vaak door een periode van pijn, verdriet en zelfvernedering. Het is de strijd van het binnen in jezelf blijven of naar buiten toe jezelf verwezenlijken.

Wil je meer weten over het reduceren van endometriose of overgangsklachten d.m.v. voeding of het naar buiten toe jezelf verwezenlijken?

Tagged on: , , ,