UA-58898312-1

Intimiteit coaching

Intimiteit ervaren is je kunnen openstellen voor de wereld, voor anderen om je heen. Je gedachten, je gevoelens delen en de warmte voelen van de verbinding met jezelf, met de ander. Toch vinden veel mensen intimiteit vaak eng. Aanraken is intiem en intimiteit is alleen toegestaan volgens bepaalde codes. Zo zijn er ongeschreven afspraken over welke aanrakingen bij welke gelegenheden gepast zijn.

Je huid is je primaire communicatiemiddel en je belangrijkste beschermer. Meer dan vijf miljoen gevoelscellen reageren op iedere aanraking en stimuleren de zenuwuiteinden, die op hun beurt signalen zenden naar de hersenen en daar wordt vervolgens van alles in gang gezet, Niet alleen wordt er gelukshormoon aangemaakt maar ook genezende processen treden in werking. (heling) Het hormoon stimuleert bijvoorbeeld het immuunsysteem, de spijsvertering en de stofwisseling. Het bevordert de doorbloeding en het zorgt voor een diepere ademhaling. Het bloed neemt meer zuurstof op en de spieren ontspannen zich.  Zo’n tekort zou prima aangevuld kunnen worden door een extra dosis aanraking.

Ieder mens heeft het verlangen naar verbinding.  Aanwezigheid in het contact, onverdeelde aandacht. Zien en gezien worden. In deze steeds onpersoonlijker, zakelijker en drukker wordende wereld is intimiteit echter geen van-zelf-sprekend-heid. Sommige mensen zijn beschadigd in hun intimiteit, of niet groot gebracht met een knuffel, anderen zijn weer te lomp of claimend in hun intimiteit. Want hoe doe je dat? Hoe kan jij je intimiteit delen en een onbelemmerde warme energieflow ervaren. Hoe vul jij je leven vol liefdevolle ont-moetingen?

Ben je onzeker in het contact? Heb je moeite met aanrakingen? Heb je moeite met intimiteit? Of met grensoverschrijdend gedrag? Heb je moeite met jaloezie?  Heb je moeite om je te binden of angst voor verlating? Heb je nare ervaringen met intimiteit? Je kunt de ander niet verder toelaten dan je jezelf durft toe te laten en te openen.  Ik wil je hier graag bij helpen.