UA-58898312-1

Rapé ritueel

foto rape ceremonieNamasté

Vanuit gevoelsmensen geven wij tegenwoordig ook Rapé ceremonies.
Omdat heel veel mensen dit niet kennen of laat staan ooit van gehoord hebben.
Hieronder een kleine uitleg.

Wat is Rapé

Rapé is een heilig sjamanistisch medicijn wat al duizenden jaren wordt gebruikt door sjamanen uit het Amazonegebied, het is een onderdeel van hun tribale cultuur en geschiedenis.
De eerste geschriften over het gebruik van Rapé die gedocumenteerd zijn komen van de Inca’s, die Rapé gebruikten om ziekten te genezen en voor het “zuiveren van het hoofd” . De Inca alleen gebruikt wilde tabak en de wortels van de planten.
Rapé is een mengsel van tabak , plantaardige wortel schors, zaden en bladeren, en van planten as.

De tabak wordt eerst in kleine stukjes gesneden en vervolgens gedroogd op een laag vuur. Dan worden de gedroogde plantmaterialen en tabaksbladeren verpulverd met een stamper van rozenhout, dit voegt een zoete houtachtige geur aan de Rapé. Na het malen wordt het mengsel gezeefd en gemalen totdat er een fijne, gladde poeder wordt verkregen.
Zuid-Amerikaanse sjamanen zien het gebruik van tabak als een heilige, gezonde geneeskunde en er bestaat een zeer nauw verband tussen het gebruik van tabak en sjamanisme. Het gebruik heeft weinig gemeen met onze westerse manier van het gebruik van tabak.

De Inheemse stammen gebruiken Rapé in ceremonies voor goed weer, om te vissen, of om de oogst te voorspellen. Verder word Rapé gebruik bij geestelijk reizen om in trance te raken of om visioenen te zien , en voor het weghalen van negatieve energie.
Het ritueel word uitgevoerd door de Rapé in de neusgaten te blazen met een pijp gemaakt van bamboe of bot. De intense klap richt zich onmiddellijk op de geest die zich opent en zich bevrijd zodat voorgenomen intenties hun werk kunnen doen. Bovendien helpt Rapé bij het loslaten van emotionele, fysieke en geestelijke ziekten en wordt negativiteit en verwarring verlicht waardoor een grondige basis voor je geest wordt gelegd. Sjamanen gebruiken Rapé om opnieuw af te stemmen op hun energie-kanalen, met hun hogere zelf en hun verbinding met de wereld en het heelal te intensiveren.

Bovendien wordt door Rapé de weg vrijmaakt voor ontgiften van het lichaam. Het reinigt al het overtollig slijm, toxinen, en bacteriën, wat je helpt in de strijd tegen verkoudheid en griep. Rapé stimuleert de geest met zijn nicotinezuur die op hun beurt epinefrine, acetylcholine en dopamine aanmaakt. Rapé ondersteunt bij het openen van je derde oog wat zorgt voor een helder weten en een scherpere intuïtie. Interessant is dat er veel geruchten zijn dat Rapé er voor zorgt dat de pijnappelklier ontkalkt.
Aan de pijnappelklier wordt een belangrijke rol toegekend bij spirituele functies, zoals bijvoorbeeld; intuïtie, (lucide) dromen, de verbinding met het universum en manifestatie. Het wordt daarom ook wel het derde oog of de zetel van de ziel genoemd.