UA-58898312-1 G-314D9E8MR6

Anti vlooien en teken

Eigenlijk wilde ik van de chemische zooi af, ook voor onze hondjes. De alternatieven zijn om ze in te sprayen met azijn. Ook zou schapenvet met knoflook bijdragen aan voorkoming. En wij zijn nu keramische kralen en barnsteen aan het uitproberen. In beide gevallen ontstaat er wrijving waardoor er een elektrisch laagje om de haartjes heen ontstaat, die teken en vlooien niet fijn zouden vinden. Vooralsnog heb ik op beide hondjes nog geen teek mogen ontdekken.

Voor sommige honden werkt het voor andere niet. Zelf merk ik dat met name honden met donkere lange haren toch teken blijven aantrekken. Maar omdat teken op onze witte poedel en onze chihuahua meevallen en snel te traceren zijn, werkt dit eigenlijk redelijk goed als extra bescherming.

Onze Chihuahua heeft ook last van een ochtendhumeur en buikpijn soms. Barnsteen draagt tevens bij aan maagpijn en de gemoedtoestand waardoor ik hem de barnsteen ketting om heb gedaan. Het staat hem ook wel stoer. Als je creatief bent kan je ook zelf een band maken met keramische kralen en barnsteen. Het heeft zes weken nodig voordat het zou werken.