UA-58898312-1 G-314D9E8MR6

Compost toilet

Natuurlijk kan je er zelf een bouwen van hout, vrij simpel van pallets. De meeste toiletten staan buiten. Je graaft een gat onder de grond, je kunt hier een compost emmer inzetten en zodra hij vol is doe je de deksel erop en laat je dit zijn werk doen tot het zich om heeft gevormd tot mest. Ook kan je gewoon een gat in de grond graven en je toiletje steeds verplaatsen om de grond weer dicht te maken als de kuil vol is. In Portugal is het in de nacht tot -1 graden. Op deze momenten heb ik ook een toiletje die ik binnen neer kan zetten zodat mijn billen er niet afvriezen. Er hangt een emmertje in die ik eenvoudig kan legen.

Om stankoverlast te voorkomen gebruiken we houtsnippers. En als het goed is wordt je ontlasting steeds beter als je cleaner eet waardoor je eigenlijk ook steeds minder WC papier nodig hebt. Omdat we geen water aansluiting hebben op het toilet gebruik ik een glazenlimonade fles met een kraantje.

Als WC doekjes ben ik nu aan te uitproberen om keukenpapier in azijn met water te leggen. Azijn is ook goed zelf te maken en dit gebruik ik eigenlijk voor nog 100 andere dingen.