UA-58898312-1 G-314D9E8MR6

Intimiteit en verbinding in relaties

Foto: Evelien op weg

Ik sta hier voor je, met naakte ziel.

Niets om te bewijzen, niets om te verbergen.

Niets om uit te leggen. Transparant en open. Kijkend naar jou.

Slechts een verlangen. Om je te zien en te ontmoeten.

Zoals ik ben, zoals jij bent. Ik ben slechts een andere jij.

Het licht van je ziel dat door het raam van je ogen schijnt.

Verbinding en expansie. Samen diep te duiken. Gesprekken tot in de nacht.

Ik ben slechts een weerspiegeling van jou. Dat is alles wat ik weet.

Een verlangen om geraakt te worden. En om jou te raken.

Alsof iedere aanraking een dans is.

Ik wil je hart en ziel ontmoeten.

Je pijn en je tranen.

Je schaduw en je onschuld.

Laten we ons masker afzetten. Onze laagjes afpellen.

We zijn perfect voltooid, wij zijn liefde en we zijn in eenheid verbonden.

Puurheid, eenvoud, echtheid.

Mezelf steeds dieper ontmoeten door jou diep te ontmoeten.

In kwetsbaarheid en kracht.

In aanwezigheid. In iedere bruisende lichaamscel.

Liefde vermenigvuldigt wanneer je het deelt.

(tekst geïnspireerd door Maria Chi)

We hebben van onze ouders geleerd hoe een relatie hoort te zijn. Hierdoor hebben we vaak verwachtingen en normen en waarden waar we elkaar in kunnen teleurstellen. Deze verwachtingen spreken we niet altijd duidelijk naar elkaar in de eerste fase van de relatie. We zijn vrij om onze relaties zelf te ontwerpen, en samen nieuwe afspraken te maken. Welke verbinding ga je met elkaar aan? En welke verbinding sta je elkaar toe daarbuiten? Hoe ga je om met jaloezie met alle impulsen van buiten? Wat als je niet met elkaar op vakantie gaat? Of de intimiteitsbehoeftes ver uit elkaar liggen? Wat als de passie gedoofd is?

Vanuit het vrouwelijke hebben we niet geleerd om aan te geven wat we nodig hebben. Vanuit het mannelijke is er vaak geleerd om niet te huilen en te moeten presteren. We begrijpen elkaar niet altijd. Het vrouwelijke heeft liefde nodig voor intimiteit, het mannelijke heeft intimiteit nodig om zich te openen voor liefde. Het mannelijke is gericht op vrijheid, het vrouwelijke is gericht op verbondenheid. Hoe breng je die twee samen?

En wat als iemand al heel lang alleen is geweest? Wat als je totaal anders bent? Hoe vul je elkaar dan aan en waar kom je elkaar in tegemoet? Anderen zijn weer lang bij elkaar of zijn vooral ouders en veel minder nog partners. Hoe groei je naar elkaar toe als je beide al kinderen hebt?

Op dit moment zitten we door de corona maatregelen ook nog eens op elkaars lip. Hoe gaan we om met onze eigen verlieservaringen en issues? Wanneer jezelf terugvalt in oude patronen of even geen uitlaatklep hebt buitenshuis? Hoe maak je eerst weer de verbinding met jezelf om je te kunnen verbinden met je partner?

In relaties hebben we vaak onbewuste patronen en blinde vlekken.
Mensen kijken vaak naar elkaars gedrag, en zien niet altijd meer elkaars intenties. Je raakt met elkaar in een patroon.
Ik help mensen om weer met elkaar in dialoog te gaan en weer echt de verbinding met elkaar te maken, en echt de intimiteit met elkaar aan te gaan.

De ideale partner bestaat niet, die creëer je. Niet door elkaar te veranderen maar door jezelf te veranderen. We zijn zelf voortdurend onderhevig aan veranderingen, zo blijft je relatie ook veranderen. Je partner is er niet om je gelukkig te maken. Dat is jouw baan. Kan je de triggers zien als lessen waarin jij je kunt ontwikkelen? Kan je samen een veilig kader ontwikkelen waarin je veiligheid voelt om jezelf te zijn en om de beste versie van jezelf te worden? Ik help jullie graag.

Ook thema’s als polyamorie, openrelaties, non monogamie en relationship design zijn bespreekbaar.

Artikel: Het collectief trauma rondom intimiteit doorbreken.

“De opbouw in connectie verloopt normaal in fases. Je haalde me uit mijn routine en safe zone en daarna ging het nog een stukje verder in met elkaar afstemmen.
Ik liet het gewoon gebeuren omdat jouw energie vertrouwd voelde en je intentie puur was en dat pikte ik op.
Ik liet mijn schild zakken en ik voelde me even in balans en puur en eerlijk, een soort high gevoel.
Je zelf openzetten is kwetsbaar, maar het ging vanzelf vandaag. Joshua”

“Wow, het gevoel was gisteren onverwacht super intens. Zo lang geleden dat ik dat voelde. Ik merk dat ik meer van dit wil en ik ben aan het onderzoeken wat het is. Ik denk ook dat dit gewoon heel goed is voor mensen om te doen. Het was groter dan lust. Ik was daarna vooral onderste boven van een intense liefdevolle ervaring.
Jij maakt het verschil. Peter”

Intimiteitscoaching online
Foto: crearix.nl