UA-58898312-1 G-314D9E8MR6

Retreat jezelf ont-moeten

Wij nodigen je een week lang uit op ons landgoed in Portugal voor een retreat midden in de natuur. Om te rust komen en in contact met jezelf en moeder aarde. Op ons land leven wij zelfvoorzienend. We hebben een ruimte om tentjes neer te zetten, maar bij onze buren is er ruimte voor je campertje.

 • Back to basic
 • Aarden
 • Zweethut
 • Stilte
 • Thermen in de buurt
 • Massage
 • Dans
 • Yoga
 • Verbinding
 • Wandelen
 • Bosrijke groene omgeving
 • Zwemmen in de rivier
 • Workshops en ceremonies
 • Trouwen met jezelf
 • Vegetarisch eten
 • Zon
 • Kampvuur

“Het was voor mij de eerste keer dat ik een dergelijk weekend heb ervaren. Ik vond het fantastisch. De locatie was prachtig en voelde als een klein walhalla’tje in de bossen. Ik vond het erg fijn om te ervaren dat we ons als individu- en stuk voor stuk kwetsbaar durfden op te stellen. Dat zorgde voor een opwaartse cirkel waarin steeds intiemere verhalen warden gedeeld en mensen zich steeds vrijer voelden. Heel bijzonder. De workshops waren voor mij een hele mooie manier om dichterbij m’n gevoel en intuïtie te komen, iets dat ik niet altijd makkelijk vind, maar wat wel erg goed lukte. Jullie als organisatie hebben ook een prachtige dynamiek. De energie van Marc, de rust en geborgenheid die van Linda uitgaat en ja.. zo kan ik nog wel even doorgaan want jullie zijn allemaal heel eigen en leuk en dat straalde op de deelnemers af. Ik kan nog wel even doortypen, maar het is denk ik wel duidelijk dat het heel bijzonder voor me was. Ik heb dingen gevoeld die ik niet eerder heb gevoeld. I k was op zoek naar nieuwe invloeden in m’n leven, nieuwe mensen met wie ik de gevoelige en speelse kant in mij kan delen en ik heb het gevoel dat ik door dit weekend heel erg op het juiste pad ben gezet. Ik heb me aangemeld voor nieuwe evenementen en ook al met mensen van het weekend afgesproken. Heel erg bedankt! S. “

“Wat mij betreft heb ik vrienden voor het leven gevonden en zoveel over mezelf geleerd.
Ook voelde ik mij voor de eerste keer in mijn leven geliefd en niet veroordeeld en beoordeeld, en ja de tranen van ontroering stromen weer over mijn wangen en nee ik geef er niets om, ik laat het lekker gaan.

Het volgende weekend ben ik er zeker weer bij. Marc.”

“Ik heb een super fijn weekend gehad. Allereerst vond ik de plek heel mooi, tussen de bossen en met genoeg ruimte. Verder vond ik de ceremonies en workshops gericht op het verbinden als groep heel fijn. Zo leerde je iedereen meteen een beetje kennen en dit zorgde voor een veilige basis.
Ook waren er veel verschillende dingen te doen: yoga, dansen, zingen, muziek maken, wandelingen, ademhalingsoefeningen, spellen spelen, vrije ruimte, meditatie, etc. Dit ruime aanbod zorgde ervoor dat ik in twee dagen tijd heel veel fijne dingen heb kunnen doen.
En last but not least: er waren zulke leuke en fijne mensen!! Roos”

Als niet meer moet.

Als niets meer moet, is dat ont-moeten

Als niets meer moet, mag ik er zijn
Als niets meer moet, is alles mogelijk
Dan doet ontmoeten niet meer pijn

Het moeten zet me achter tralies
Met monsters om me heen op wacht
Afwijzing, Woede en Vernedering
Maar IK ben het die mezelf veracht

Ik maak van willen meestal moeten
Omdat ik steeds naar iets verlang
Goedkeuring, liefde of aanvaarding
En daarom ben ik altijd bang

Als niets meer moet, ontmoet ik Vrijheid
Zij wordt mijn liefste kameraad
Zij accepteert, steunt en vertrouwt me
Ik weet dat zij me nooit verraadt

Dan kan ik jou ook vrijheid geven
Ik houd je niet meer in mijn macht
Jij hebt recht op je eigen leven
Op jouw manier vanuit je kracht

Als niets meer moet, kan ik ontmoeten
Gewoon omdat het dan zo gaat
Niet meer de eis ontmoet te worden
Geen angst meer dat je me verlaat

Want zonder moeten is er Vrijheid
Vol liefde en humor spoort ze me aan
Om elk aspect van mezelf te beminnen
En zo het leven aan te gaan

Ik wil mezelf nu graag ontmoeten
Verlost van uiterlijke schijn
Ik sta mij toe niets meer te moeten
En eindelijk mezelf te zijn

(Brigit Rozestraten, juli 2003)

Deze pagina wordt nog bewerkt