UA-58898312-1 G-314D9E8MR6

Natuurlijke Shampoo

Met mijn haar heb ik alles al geprobeerd. Het alleen wassen met water is voor mijn haar niet mogelijk. Mijn haar heeft slag en is vrij breekbaar. Alleen water droogt mijn haar uit. Wel ben ik het stukken minder gaan wassen. Maximaal een keer per week was ik het, en soms rek ik dit nog langer.

Omdat we geen riolering hebben moet alles gewoon weer opgenomen kunnen worden door het zelfde land waarop we ons eten verbouwen. Je kunt je haar wassen met thee of plantpoeder. Wil je dat het ook lekker ruikt dan zou je rozenpoeder kunnen gebruiken of sandelhoutpoeder. Mijn haar voelt het fijnst na het wassen met ghassoul klei. Wel is het uitspoelen van de klei een uitdaging, evenals de plantpoeder. Met thee is dit minder. Wel zou ik de thee dan tot maximaal 80 graden verwarmen. En plantjes schuimen over het algemeen natuurlijk niet. Zeepnoten of klimplanten hebben wel Saponinen. Hiermee kan je het ook wassen maar dit prikt nogal in de ogen en smaakt niet lekker.

Als conditioner gebruik ik een beetje castorolie voordat ik mijn haar was. En als het droog begint te voelen doe ik avocado olie, sheabuttter of ghee in de puntjes. Eerst was ik bang dat mijn haar dan sneller vet zou worden. Dit is inmiddels niet meer het geval. Maar ik definieer mijn krullen dus dan heb je hier minder last van dan dat je het steeds kamt en stijl draagt.

Je kunt ook allepozeep gebruiken om je haar te wassen. Je hebt dan geen conditioner nodig. Ik zelf vind alleen het gevoel van mijn haar echt niet fijn daarna. Maar dat is misschien persoonlijk.