UA-58898312-1 G-314D9E8MR6

Natuurlijke tandenborstel (Miswak)

Afgelopen jaren ben ik me gaan verdiepen in het verkleinen van mijn voetafdruk. Mijn voetafdruk was altijd al wat kleiner doordat ik geen dierlijke producten meer gebruikte en omdat we een moestuintje hadden. We eten vooral lokale producten van de boer. En verzorgingsproducten, plantaardige medicatie en schoonmaakmiddelen ben ik zelf gaan maken. Mijn kleding en spullen zijn vaak tweedehands. En vliegen doe ik zelden. In Portugal gaan we zo zelfvoorzienend mogelijk. Dus ik ben me nu ook aan het verdiepen in alle wegwerp dingen eruit halen. En hierbij over te stappen naar hergebruik of natuurlijk. Zoals bewuster omgaan met hergebruik van groenten wat opnieuw kan groeien. En kijk nu hoe gaaf, je eigen tandenborstel twijgje met natuurlijke antibacteriële eigenschappen. In de Miswak zit gewoon natuurlijke tandpasta. De miswak wordt al 7000 jaar gebruikt. Wat zou het vet zijn om dit in je achtertuin te kunnen laten groeien. Ik heb er standaard een in mijn tas voor tussendoor.

😍Moeder aarde geeft ons alles wat we nodig hebben.

Alleen de de miswak gebruiken is voor mij niet voldoende. Ik wil heel graag ook elektrisch blijven poetsen op zonne energie. Ik ben me daarom ook alvast aan het verdiepen in het zelf maken van tandpasta. Allereerst poets ik al jaren niet meer met fluoride. Ik heb ook nog nooit een gaatje gehad en ik ben 41. Fluoride staat erom bekend om je pijnappelklier te verstoppen. Ook wel je derde oog genoemd. Nu gebruikte ik altijd best wel dure tandpasta met actieve kool. Actieve kool is redelijk eenvoudig zelf te maken door een boterham te verbranden. Ook staat kokosvet bekend om zijn anti bacteriële eigenschappen. Oilpulling met kokosvet staat ook bekend om het wegnemen van gifstoffen en het witter maken van je tanden. Als je hier een druppeltje pepermuntolie aan toe zou voegen dan heb je meteen een fris alternatief voor tandpasta. Je zou ook je tanden kunnen poetsen met aleppozeep.