UA-58898312-1 G-314D9E8MR6

Wasbare pads en sponsjes

In het kader van no waste ben ik van wattenschijfjes overgestapt naar alternatieven die ik kan wassen.

In de ochtend gebruik ik de konjacspons. Deze kan je onder de kraan zacht maken, en je hoeft er alleen water aan toe te voegen. Er zit een klei in die werkzaam wordt door het water en meteen antibacterieel is, waardoor je hem ook alleen met water schoon kunt houden. Ik gebruik hem bewust in de ochtend omdat make-up of olie of azijn de spons verpest. En in de ochtend is mijn gezicht redelijk clean.

Als ik make-up op heb gebruik ik olie om mijn gezicht mee schoon te maken. Om de olie van mijn oilcleaning van mijn gezicht te halen, gebruik ik een wasbare gezichtpad. Je zou deze ook zelf kunnen maken.

Ook gebruik ik de pads of keukenrol om in azijn met water te leggen. Ik heb dan een gezicht doekje of billendoekje. Azijn verstoord de ph niet maar werkt verzurend en ontstekingsremmend. Wel goed verdunnen met water. Het vervaagt littekens en puistjes, maar werkt ook fantastische tegen schimmel of aambeien mocht je daar ooit mee te maken krijgen. Zorg dat je voldoende doekjes hebt zodat je ze ook kunt wassen. Meestal verzamel ik ze in een waszak zodat ze drogen aan de lucht en dan was ik ze tegelijk. Ik zelf heb duidelijk twee verschillende soorten zodat ik echt een apart doekje heb voor mijn gezicht. Wel zo fris. De doekjes kan je gewoon in azijn met gefilterd of demi water doen in een glazen pot. Azijn kan je prima zelf maken.