UA-58898312-1 G-314D9E8MR6

Tekening van jouw onderbewustzijn.

kat-en-leeuw
Kokology tekening als spiegel van jouw onderbewustzijn. Door middel van tekeningen kan ik je helpen om inzicht te krijgen in je zelfbeeld, je relaties en je emoties. Om dit te doen, hoef je geen tekenvaardigheden te hebben.

Kokology is de study van kokoro en betekent vanuit het Japans mind of spirit. De tekening is bebaseerd op Tadahiko Nagao and Isamu Saito een professor van de Rissho en Waseda Universiteit in Japan en schrijver van psychologie en relaties. De focus ligt op de analyse van het onderbewustzijn. Dit vanuit de theorie van Jung en Freud. Beiden zijn grootheden in de psychoanalyse. De analytische psychologie van Jung neemt aan dat er behalve het bewustzijn ook grote onbewuste delen van de psyche bestaan.

Om te voorkomen dat je beïnvloed raakt in de test, wordt er van te voren niet veel uitgelegd.
Je krijgt een groot wit vel. Iemand gaat je vragen om daar dingen op te tekenen. De bedoeling is om te tekenen vanuit je intuïtie, het hoeft geen kunstwerk te worden. Teken het eerste beeld wat in je op komt. Pas als de tekening af is gaan we samen de tekeningen analyseren. Hoewel de testen soms wel wat psychologisch en/of wetenschappelijk onderbouwd zijn moet je er ook niet te veel waarde aan hechten. Aan de andere kant kunnen ze soms angstaanjagend correct zijn.

Individueel kan je de workshop ook volgen.
Jouw investering: 15 euro

1888484_635489116595601_2633611044568315213_n