UA-58898312-1 G-314D9E8MR6

Zelfvoorzienende moestuin.

Wij verbouwen ons eten op basis van permacultuur. Dit betekent dat we de aarde zoveel mogelijk in tact houden om de voedende laagjes te behouden. Wij voeden de aarde met compost. We proberen zoveel mogelijk diversiteit te creëren en biologische zaden te gebruiken. Ons tuintje is beschermt tegen zwijnen en loopeenden moeten de slakken op gaan eten. We zouden de moestuin ook zoveel mogelijk in bakken op het kunnen houden zodat de zwijnen er niet bij kunnen. Omdat we op he land werken hebben we ook geen last van het rostachtig Portugal.

Het accent ligt op eten wat de tuin geeft. Onze kookboeken zijn daarom veelal plantaardig en op basis van smaakcombinaties. We laten ons inspireren door veel plantaardige oven gerechten. We hebben in onze huisjes 1 pitje op inductie en de rest moeten we verwarmen met de slowcooker of het keukenhaardje. In de toekomst willen we ook nog een steenoventje metselen. We zijn hierdoor ook gebonden aan plantaardige eenpans gerechten, currygerechten, salades en budhabowl recepten.

We hebben een ruilcommunity waar we eten kunnen ruilen. De een heeft veel olijven de ander heeft veel aardappelen bijvoorbeeld of fruitbomen. We werken veel met rijst. Dit is lowbudget en wat over is kan rijstepap worden. We willen voedsel zoveel mogelijk gaan drogen om het houdbaar te houden omdat we geen elektrische koeling hebben. Ook werken we veel met verschillende gedroogde bonen die ook een lange houdbaarheid hebben. We laten planten groeien die voedsel blijven geven zoals de tomaat en de courgette. En we verlengen de houdbaarheid van planten die rechtop in de aarde groeien door ze in de aarde te bewaren. Ook gaan we proberen om de zaden zoveel mogelijk te drogen om deze weer opnieuw te kunnen planten. Voeding wat onder de grond groeit willen we ook zoveel mogelijk onder de grond bewaren, zoals aardappelen. Schillen kunnen we eventueel gebruiken voor de dieren of als compost.

Kernwoorden die we gebruiken voor recepten zijn: plantaardig, eenpans, budhabowl, ovengerecht, curry/stoofpotje, salade, slowcooking, wildpluk.

Ik zag laatst een man die zijn eten had ingepakt en in zijn dashboard had laten garen. Dit zou ook nog kunnen als creatieve manier om iets warm te houden.